15. Minimum Party alkotótábor - Káosz

A 15. Minimum Party alkotótábort és szakmai fórumot 2010. július 28 és augusztus 8 között rendezzük meg a Kászonaltíz melletti Tiszáston (Hargita megye). Az összművészeti tábor feladatának tűztük ki a művészi képességfejlesztést, alkotóközösség létrehozását, a természet-művészet népszerűségének növelését. E kulturális esemény egyben olyan szakmai fórum, amelynek keretében idén az alkotók és a művészetet kedvelűk együtt járják körül a termékeny káosz fogalmát.
A szinte kerek évforduló egy (készülődő?) gazdasági világválság árnyékában ért bennünket. De nemcsak ezért lett káosz a tábor címe. A művészeket mindig vonzotta a káosz, mint olyan valami, amiből bármit létre lehet hozni, amiben semmi sem adott, s ezáltal az emberi alkotóerőre helyeződik át a létrehozás teljes súlya. Mi tehát a káosz? Lehetőség, formátlan anyag, energia? Vagy éppen az ellenkezője: pusztulás? Természettudományi szempontból a kaotikus véletlenszerűen megnyilvánulót jelent. C. G. Jung azt állítja az archaikus emberről, hogy emez a véletlent az önkény megnyilvánulásának tekinti. Ezek megvitatásához várjuk az önként jelentkezőket a 15. Minimum Party táborba, amelynek keretében a következő alkotó műhelyekbe lehet bejelentkezni: vizuális művészeti műhely, vezeti: Márkus Barbarossa János (Bécs-Kolozsvár), zeneműhely, vezeti: Hána László (Budapest), íróműhely, vezeti: Selyem Zsuzsa (Kolozsvár), mozgásszínház műhely, vezeti: Flutur Cristina (Nagyszeben), fotóműhely, vezeti: Fekete Zsolt (Marosvásárhely), filmesműhely, vezeti: Fogarasi Gergely (Budapest), Élboy (belülről zárt) poénműhely, vezeti: Szabó Attila (Kolozsvár), filozófia műhely, vezeti: Pálfalusi Zsolt (Budapest, Magyarország) és kézműves műhely, vezeti: Lázár Mónika (Csíkszereda). A szakmai fórum meghívott a előadói a műhelyvezetőkön kívül: Zátonyi Tibor, Szokács Kinga, Chilf Mária, Mester Béla és mások. További részletek és bejelentkezés: www.minimumparty.org.
A 2010. évi tábor támogatói: a Román Kormány Interetnikai Kapcsolatokért Felelős Főosztálya (DRI), a Szülőföld Alap Iroda, a Nemzeti Kulturális Alap (Magyarország) és a Communitas Alapítvány.